Yorkshire Terrier: tips om helse

Yorkshire Terrier: tips om helse

Den lille Yorkshire Terrier trenger riktig mat, omsorg og daglig run å holde seg frisk – selv om han dessverre utsatt til visse sykdommer typisk rase. Hvordan kan du forhindre dette ved å klikke her.

Yorkshire terrier er utsatt for visse sykdommer - Bilde: Shutterstock / gorilla Images

Det er viktig at du kjøper bare fra anerkjente Yorkshire Terrier, tillitvekk dyrkere. Også unngå såkalte Teacup hunder som er avlet ekstremt liten. De er spesielt utsatt for å utvikle rasen type sykdommer.

Typiske sykdommer i Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier utsatt for ulike arvelige leddproblemer, som for eksempel den såkalte patella luksasjon. Kneskål spretter ut og hunden er i smerte og problemer med å gå.Det er forskjellige grader av alvorlighetsgrad: Med en svak patellar luksasjon kneskål for press hopper ut, men også tilbake på plass når trykket slippes. I alvorlige former kneskål spretter ut permanent eller ikke lenger kan sette tilbake på plass i verste fall.Her hjelper bare en operasjon. I tillegg kan vekstforstyrrelser albuen bein og hoftefelles problemer gi smerte.

Mini hunder er også ofte en følsom fordøyelse og kan komme gjennom feilaktig matallergier og hudproblemer. Øyesykdommer slik uvanlig vekst av øyevipper eller Grå stær kan også gjøre for å lage de små terriere. Dessuten har de en tendens til å bryte sammen trachea og Cushings syndrom , men kan også være utsatt for renale sykdommer og blæresten.

Så din lille hunden holder seg frisk

La din Yorkshire Terrier fra vanlig veterinær undersøke, slik at enhver sykdom kan gjenkjenne i god tid og anbefaler mottiltak. Hvis du har et fôr funnet som tåler din lille firbente bra, bør du gjøre det mulig uten flere innbyttere.

For å forhindre tracheal kollaps, anbefales det at hunden føre med retter Gassi, aldri med en krage. Vær også oppmerksom på eventuelle atferd endre Yorkies. Hvis han er halt, umotiverte handlinger eller slutter å spise: Fra veterinæren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *