Valpesyke hos hunder: Årsaker og symptomer

Valpesyke hos hunder: Årsaker og symptomer

Distemper hos hunder er en farlig sykdom som kan være dødelig. Heldigvis kommer hun nå bare sjelden, fordi vanligvis quadruped vaksineres allerede som valp, men.

Valpesyke hos hunder: Symptomer er spesielt farlig for unge dyr - Bilde: Shutterstock / Zeljko Radojko

Distemper virus kan ikke bare infisere hunder, men også rev, ildere, mår, vaskebjørn, ulver og noen andre dyr. De følgende årsaker fører til en infeksjon med sykdommen.

Valpesyke hos hunder: årsaker til sykdommen

Distemper hos hunder smitter fra dyr til dyr, hvorfor syke dyr bør holdes under strenge hygieniske forhold og holdes borte fra andre hunder. Virusinfeksjon via spytt, nasal sekreter, avføring og urin, og siden de patogener kan overleve i flere dager i luften, selv om hunden kurver og leker av en infisert dyr har gjort.

Etter infeksjon blir viruset sprer seg hurtig fra organismen av dyret. Han passerer gjennom halsen og lymfeknuter i bronkiene i benmargen, lymfevev, slimhinner og nervevev. Symptomene varierer i henhold til hvilket område er infisert, og kan forekomme etter hverandre eller samtidig.

Symptomer på valpesyke hos hunder

Distemper er ganske vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kan manifestere seg svært forskjellig. Avhengig forsvar og alder av hunden, er sykdommen forskjellige vekter. De fleste berørte dyr er sterkt svekket og har høy feber.

Er luftveiene tungt infisert, oppstår hoste opp luftveisproblemer, purulent nasal utflod og muligens konjunktivitt. Tap av matlyst, oppkast og diaré kan også komme til. Ille det er når nervesystemet er bekymret, siden det kan føre til skade på de optiske nervene og ryggmargen. Farlige symptomer som anfall og lammelser indikere en infisert av nervesystemet.

Hvis du mistenker distemper bør du oppsøke veterinær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *