Unn benbrudd: avlaste lemmer og raskt til veterinæren

Benbrudd, bør du la så snart som mulig behandling av en veterinær. Katten lider stor smerte, og bruddet leget vanligvis ikke av seg selv. Som et første støttetiltak bør avlaste påvirket kroppsdel.

Frakturer i katter gjenkjenne deg på en unormal kroppsholdning eller det faktum at kjæledyret visse lemmer lettet slående eller tiltrer en etappe. Bare en veterinær bør behandle benbrudd – som en mor eller far, kan du bevare roen og som et første støttetiltak for å gi kjæledyret muligheten så smertefri som mulig å være i et kjæledyr carrier. Dette bør være i stand til helt åpen fra toppen.

Å hindre katten din trekk og ytterligere skade, kan du pakke dem nøye opp til halsen i et teppe. Dette gir den samme varme og trygghet. For blødende sår, må taket være helt ren for å unngå smitte. Bedre ennå, legg en steril duk på såret. Så det bør gå umiddelbart til veterinær. Pass på at du bære din favoritt dermed mulig uten støt.

Unn benbrudd: Hva gjør dyrlegen?

I praksis kan veterinæren avgjøre på røntgenbildene, hvor bruddet ligger og arten av dette. Av disse, avhengig av den kan håndtere brudd på riktig måte. Bare sjelden er tilstrekkelig til å stabilisere seg rundt med en splinted bandasje eller plast gips. For at bein igjen så vokse sammen, at katten din kan deretter kjøre rundt uten smerte, er kirurgi ofte nødvendig.

Kirurgi hos katter som hos mennesker

Gjør frakturer kirurgi hos katter uunngåelig, det skiller seg ikke for mye fra den i et menneske. Avhengig av alvorlighetsgraden og typen av brudd, er bein spiker, skruer, tråder eller metallplater stabilisert. Smertestillende midler sikre at katten i løpet av utvinningen fra smerte ikke mer lidelse enn nødvendig.

På holdere og Samtpfote deretter kommer en slitsom tid som krever mye disiplin og utholdenhet: Katten bør ikke være mulig å bevege seg, slik at knoklene kan helbrede nemlig. Du må kanskje deaktivere din firbente venn for sin egen beskyttelse midlertidig selv i et bur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *