Typiske sykdommer hos kattunger

Kitten er ofte spesielt sårbare for sykdom - Bilde: Shutterstock / Afrika Studio

Kattunger har en mer sensitiv immunforsvar enn voksne Stubentiger. Hvilke sykdommer er typisk for kattunger, og hvordan du kan unngå dem, kan bli funnet her.

Mens kattunger fortsatt morsmelk posten, er det vaksinasjoner om garantier. Etter de første ukene av livet er imidlertid ikke lenger tilfelle. Den lille Stubentiger er spesielt sårbare for sykdom fordi deres eget immunsystem ikke er fullt utviklet.

Sykdommer forårsaket av et svakt immunsystem

En farlig felle for Kitten er den katteinfluensa. Selv for voksne katter, kan det være livstruende. Valper har ofte liten sjanse mot det. Immunisering er viktig her. Det samme gjelder for feline panleukopenia. Den virussykdom skal være raskt behandlet av en veterinær.

En like stor risiko skjema øremidd: De små parasitter lever ofte i øregangen til mor – men uten å utløse symptomer der. Hvis du skal flytte til kattungene når du pusser eller klining, kan de forårsake sykdommer med dem, for eksempel ørebetennelse som forårsaker alvorlig kløe.

Kattunger: Dette er viktig for helsen din

Kattunger er ofte utsatt for fordøyelsesproblemer. Oppkast og diaré kan ofte være farlig, fordi du har et svakt immunsystem som kan bekjempe virus og bakterier dårlige for de små.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *