Tips for agility med små hunder

Tips for agility med små hunder

Enten stor eller liten – mange firbente venner ha det gøy på aktive hundesport. Hvem ønsker å kjøre agility med små hunder, bør du vurdere et par ting. Fra et helseperspektiv i hinderløp for de fleste små raser, men ingenting står i veien.

Agility med små hunder er på vei oppover - Bilde: Shutterstock / cynoclub

Aktiv hundetrening fungerer bare med Shepherds og andre store raser ? Nope: Agility med små hunder blir stadig mer populært. De små firbente venner kan bli involvert voksen prima under hinderløp. På grunn av deres lavere vekt, har de en fordel over meget store slekter, hvori leddene kan påvirkes i verste tilfelle.

Agility med små hunder: Pauser er viktig

Hvis du med mindre hund agility ønsker å gjøre, bør du spesielt sørge for at utstyreter tilpasset størrelsen på hunden din. Det er tunneler, hekk og vipper, som er ment spesielt for agility med små hunder.

Når du trener til det faktum at du ikke overvelde hunden din. I utgangspunktet Agility er bare noe for fit hunder. Imidlertid er trening bare begynnelsen sikkert slitsomt for din favoritt. Regelmessige pauser er viktig for en sunn hundesport.

Forsiktig for ryggraden

For de fleste små raser som Maltese Terrier eller Agility trening er grei. Noen mindre hunder som Basset , har en veldig lang rygg. Ryggen er veldig sterk skudd i noen øvelser hinderløype. Dette stress kan være skadelig for dyrene. Agility er derfor ikke den ideelle sport for hunder med veldig lang rygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *