Tannpleie er viktig også for katter

For godt tannstell og regelmessig overvåking tilhører veterinæren - Bilde: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Tannpleie for katter alene er viktig fordi en dag lider over 70 prosent av Stubentiger som er eldre enn tre år, til tannsten. I beste fall du legger derfor fra starten verdi til dental renslighet under feline venn.

En voksen katt har 30 tenner. Siden tannproblemer som tartar eller gingivitt er en vanlig grunn til at katteeiere med sine kjæledyr til veterinær må, bør du holde den biter din Stubentiger ren og sunn med tannpleie.

Hva som forårsaker tannproblemer hos katter?

Hvis maten rester igjen på eller mellom tennene, tiltrekker seg bakterier som forårsaker tannproblemer igjen. Spesielt, hvis katten har tett posisjonert tenner eller de, i likhet med de fleste katter, lite vann, drikkevann, favoriserer at tennene på katten av seg selv aldri bli skikkelig renset.

Selv den rene gave våtfôr fremmer tannproblemer, selv om det i prinsippet er det sunnere enn tørr mat. Katten trenger mindre tygge den, og ved den mykere konsistens mangel av slitasje på tennene. Tilbake betennelse og dannelse av tannkjøttet kan være en del av konsekvensene.

Tannpleie for katten din: Slik fungerer det

For å forebygge tannproblemer der for en spesiell katt tannkrem som du forsiktig kan bruke med fingrene for å rengjøre tennene og tannkjøttet. Forutsetningen for dette er at din firbente venn, kan prosedyren være bra ut. Best av alt, de får vant til det allerede hennes baby kattunge å sette opp med innslag av tenner og tannkjøtt.

Vil ikke ha problemer, må du Stubentiger gjøre arbeidet selv: Skaff fra din veterinær eller i dyrebutikker spesialfôr med tannpleie effekt. Grov, sukker-fri tørr mat, eller tannpuss Godbiter for eksempel sørge for mer slitasje på tennene når katten biter.Også spesielle pastaer, som du kan gå inn via fôret, dyrlegen trygt tilgjengelig.

Hvis katten din er allerede lider av tannstein eller andre tannproblemer, hjelper veterinæren. Det fjerner tannsten under narkose og dermed hindrer følgetilstander før du bekymre deg med tannpleie at problemet ikke kommer tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *