Symptomer på sopp katter er først og fremst tydelig i pels

Symptomer på sopp katter er først og fremst tydelig i pels - Bilde: Shutterstock / ZiZ7StockPhotos

Katter sopp er ubehagelig og svært smittsomt – for katter og mennesker.Hvordan kan du gjenkjenne symptomer på smittsom sykdom kan bli funnet her. Men vær forsiktig: Samtpfoten kan bære smitten i seg selv, uten å vise noen tegn.

Hvis katter soppen allerede brutt ut, symptomene er veldig typisk for en sopp sykdom: Kløe er ett av skiltene. Hvis Stubentiger derfor en overdreven bruk av skrape, som kan være en indikasjon på infeksjon med Microsporum Canis. På stedet der katten med soppen har kommet i kontakt, symptomene viser først.

Katter Mushroom: Bald flekker i pelsen

Det deretter danne runde, hårløse flekker, fordi patogener angripe hårsekkene. Denhåravfall i pelsen kan være holdbare selv i verste fall. De nakne kropper er ofte rødlig.Gradvis, de utvide fra resten av pelsen feline venn.

Hvis du merker symptomer, bør du skynde med katten til veterinæren. Den ubehagelige sopp er overførbar til mennesker. Legen kan så identifisere det forårsakende middel av sykdommen ved hjelp av en hudprøve og behandlingenbegynner.

Symptomene ofte dukker opp for sent

Den store vanskeligheter å identifisere en stein sopp som sådan, er at symptomene ofte dukker opp for sent. Spesielt når en katt som bærer patogenet i lang tid i seg selv uten sykdom bryter ut. Den Stubentiger er nemlig også så svært smittsom – men infeksjonen har allerede forårsaket skadet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *