Symptomer på nyresvikt hos hunder

Symptomer på nyresvikt hos hunder

Avhengig av om det dog er lider av kronisk eller akutt nyresvikt, også symptomene er forskjellige. Noen av skiltene ofte oppstår, vi oppsummere nedenfor.

Hunder med nedsatt nyrefunksjon bør behandles raskt av veterinær - Bilde: Shutterstock / Costa morera

I begge former for nyresvikt, er det viktig at du oppsøke veterinær så snart som mulig etter symptomstart med dine firbente venner. Jo raskere kjæledyret kommer i behandling, jo bedre er sjansene for at det raskt gjen å bli bedre. Hvordan gjenkjenne sykdommen.

Symptomer på akutt nyresvikt

Denne hunden sykdommen vanligvis innledes med alvorlige belastninger på kroppen til hunden din. Forgiftning, høy feber eller alvorlig blodtap, for eksempel føre til at kjæledyret utviklet akutt nyresvikt.

I tillegg til de symptomer som følge av årsaken til feilen, blir hundeeiere finner mest at deres hund er urolig og spiser lite eller ingenting. Han er knapt urin fra, kanskje enda mer, og lider av diaré eller oppkast.

Oppdage kronisk nyre svakhet

Symptomene på kronisk nyresykdom vanligvis kommer langsomt og derfor dukker opp bare tydelig når om lag to tredeler av nyrefunksjon bare dårlig. En syk hund drikker mye, spiser mindre og reduserer vekten. Han oppfører seg roligere enn vanlig, virker sløv og kjedelig, og frakken kan miste sin glans.

En syk hund legger seg mer urin enn vanlig, noe som skaper det for noen ganger ikke lenger utenfor. Oppkast og forstoppelse kan forekomme i alvorlige tilfeller kan føre til anfall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *