Symptomer på leversvikt hos katter

Symptomer på leversvikt hos katter

Under en leversvikt er definert som en svikt i leverfunksjonen. Dette alvorlig sykdom kan oppstå hos katter, av ulike grunner, og uttrykker seg derfor gjennom ulike symptomer.

En leversvikt hos katter demonstrert av ulike symptomer - Bilde: Shutterstock / Valeri Potapova

Leveren er et sentralt metabolsk organ i kroppen til katten din. En nedsatt leverfunksjon betyr at organ funksjoner, gifte blod og resirkulere viktige næringsstoffer fra maten ordentlig, ikke lenger kan møte. En leversvikt er en alvorlig og livstruende sykdom, som har symptomer du bør vite for å hjelpe katten din er i tvil raskt.

Nedsatt leverfunksjon: Diverse symptomer

Noen symptomer som kan tyde på leversvikt, er ganske vage og kan også assosiert med andre sykdommer oppstår – for eksempel diaré . eller manglende appetittleversykdom hos katter kan også gjøre kjedelig huden, noen ganger man også observerer en sterk tørst. Også apati og økt spyttsekresjon regnes blant de symptomer på leversykdommer.

Spesifikke symptom på alvorlig leverskade, som kan føre til leversvikt, kalles gulsott eller gulsott. Her, øyne og slimhinner i gulaktig katt farge. Hvis leveren så sterkt skadet at den ikke lenger er i stand til å bære forurensende stoffer fra kroppen, en sykdom i nervesystemet, forekommer den såkalte Hepatoenzephale syndrom. Det gjør seg ved endringer i oppførselen til katten, angst, aggresjon, muskelskjelvinger, kramper og desorientering til bevisstløshet og koma stater merkbar.

Årsaker til leversvikt

En leversvikt kan forekomme i løpet av forskjellige andre sykdommer. For eksempel, har en tendens til katter med diabetes til leverskade, og selv i sterkt overvektige katter kan føre til en skadelig fatty degenerasjon av leverceller, den såkalte nedsatt lipidose. Også bakterielle infeksjoner eller kroniske betennelsessykdommer kan føre til alvorlige leverskader. Smittsomme sykdommer som FIP kan også forårsake permanent skade på leveren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *