Symptomer: Hvordan gjenkjenne leddgikt i hunder

Symptomer: Hvordan gjenkjenne leddgikt i hunder

Den tidligere artritt er behandlet i hunden, jo mer fordelaktig er forløpet av sykdommen. Oppdage første symptomene på felles bære din favoritt, bør du derfor en dyrlege besøk. Men hvilken form gjør sykdommen?

Osteoarthritis i hunder: Symptomer vises blant annet ved leddstivhet - Bilde: Shutterstock / Inna Astakhova

Osteoarthritis i hunder: Symptomer vises blant annet ved leddstivhet – Bilde: Shutterstock / Inna Astakhova

Osteoartritt hos hunder utvikler seg vanligvis langsomt over et lengre tidsrom. Selv om skjøten slitasje forekommer først og fremst i eldre hunder som leddene slites ut i løpet av årene, unge hunder er på ingen måte immune mot en sykdom.

Symptomer på slitasjegikt i hunder

Hvis hunden din virker litt stiv, halt eller kan være vanskelig å få opp, kan de første symptomene på slitasjegikt være. Endringene i leddene mistet sine firbente venner en mobilitet. Trekk som kan gjøre hunden din lettere, kan bli betydelig påvirket av slitasjegikt. Dette kan sees særlig i virksomheter der leddene er spesielt utfordret, slik som å gå i trapper eller hoppe over hindringer.

Leddene kan hovne opp

Leddene kan også bli påvirket hovne hva din favoritt begrenser i tillegg sin mobilitet.Han så endringer kan ofte liggende stilling for å avlaste de berørte felles og for å redusere smerten oppleves av følger slitasjegikt i hunder. Dette er særlig tilfelle hvis hunden din i tillegg under en leddbetennelse, også kalt leddgikt, lider.

Hvor kommer artrose på hunden?

Artrose kan i prinsippet ta alle ledd av din trofaste venn, så symptomene på forskjellige deler av kroppen kan observeres. Oftest blir imidlertid leddene påvirkes som er utsatt for stor påkjenning. Dette inkluderer leddene på bena som knær og albuer, som bærer kroppsvekt. Hofteledd må tåle store belastninger og derfor er blant de leddene hvor leddgikt forekommer hyppigst hos hunder.

Symptomer kan bli undersøkt av veterinær

Hvis du finner typiske symptomer på artrose i din favoritt, bør du være sikker på å ta med en veterinær under mikroskopet. Dette kan bidra til riktig behandling ikke bare lindre eksisterende symptomer, men også foreskrive forebyggende tiltak for å motvirke en forverring av tilstanden.

2 kommentarer til «Symptomer: Hvordan gjenkjenne leddgikt i hunder»

  1. Hei! Jeg lurer på om økte lever-verdier kan ha sammenheng med leddgikt hos hund, uavhengig av medisin. Hvordan vil kroppens immunforsvar og organer reagere ved leddgikt? Og kan leddgikt komme som et resultat av overtrening og løp på hardt og jevnt underlag hos hund? Kan et høyt innhold av rått kjøtt i hundens kost påvirke leddgikt negativt? Jeg er takknemlig for svar fra dere! mvh. Hilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *