Syk katt: Symptomer på nyresvikt

Katter med nyresvikt handle kjedelig og oppbrukt - Bilde: Shutterstock / Renata Apanaviciene

Symptomer på nyresvikt i katter forekommer bare i avansert sykdom, og er heller ikke alltid klart identifisert. Etter endringer i katten din mot deg bør være følsom for å påvise en nyre svakhet så raskt som mulig. 

Det er viktig først og fremst at de symptomer relatert til nyresvikt og andre sykdommer, så som diabetes kan være, og, selv med små avvik alltid så snart som mulig en veterinær bør søke å bli undersøkt på Stubentiger. En nær ser du bør, for eksempel på oppførselen har katten din.

Nyresvikt hos katter: endringer i atferd

Katter med nyresvikt handling halte, avskåret og i avansert sykdom selv apatiske. Fôr og spill ser ut til å gjøre henne bare halvparten så mye gøy som vanlig. Eiere av katter med nyresykdom gir også ofte merke at deres kjæledyr plutselig slående drikke rikelig med væske. De besøker også søppel boksen oftere enn vanlig og stole relativt store mengder urin fra.

Fysiske endringer i den syke katten

Katter med nyresykdom ofte lider av alvorlig vekttap. Pelsen ser kjedelig og raggete og kan stikke ut og øynene dine kan miste sin glans. Slimhinnene syke dyr har en blek farge og den generelle tilstanden Samtpfote påvirker total skadde og syke.

Sykdomssymptomer i nyresvikt

Nyresvikt hos katter kan forårsakes av hyppig oppkast ekspress, og diaré kan forekomme hos syke firføtte.

Oral slimhinnebetennelse, ubehagelig lukt fra snute og siklende er også vanlig. I tillegg, syke dyr ofte er mer utsatt for benbrudd n, enn sunt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *