Stivkrampe hos hunder: smitte og symptomer

Stivkrampe hos hunder: smitte og symptomer

Stivkrampe hos hunder er en sjelden, men farlig sykdom. Hvis hunden har blitt infisert med den, er det viktig at sykdommen er oppdaget og behandles så snart som mulig. Hvordan hunden kan bli smittet med sykdommen og hvordan symptomene ser ut, klikk her.

Stivkrampe hos hunder er en sjelden, men farlig sykdom - Bilde: Shutterstock / Martina Osmy

Tetanus er en akutt infeksjonssykdom som kan være forårsaket av en forurenset såret med bakterier. Det forekommer svært sjelden hos hunder, og det er derfor vanligvis utelatt forebyggende vaksinering. Å bli gjort oppmerksomme på en skade for symptomene på sykdommen som kan oppstå uker senere bare en og er desto mer viktig  umiddelbar handling forespørsel.

Stivkrampe hos hunder: Så hunden din kan infisere

Infeksjon med tetanus oppstår ganske like mennesker i hunder. Potensielle farer er sår som hunden har påført skår eller andre skarpe og spisse gjenstander. Spesielt farlig er når jorden, gjødsel og andre typer skitt kan komme inn i såret.

Hvis en infeksjon med stivkrampe, den bakterien Clostridium tetani sett og produserer en farlig neurotoxin som kommer inn i ryggmargen og hjernen av dyret og angripe funksjoner av nerveceller. Symptomer på sykdommen er vanligvis synlige fra ni dager etter infeksjon.

Symptomer på stivkrampe infeksjon

Tetanus symptomer likne de av forgiftning, og kan, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, uttrykt på forskjellige måter. Syke dyr er følsomme for støy og redd. De synes svak og ukoordinert.

Dine bakparten kan være stiv, oppstyltet gangart og effekten usikker. Når man står de okkuperer et trangt holdning. Ansiktsmusklene er anspent i alvorlige tilfeller, fører til kramper i ansiktsmusklene og fremtredende pannen rynker.

Stivkrampe hos hunder også demonstrert av hyppige svelge og kveles ut igjen fôret.Det er akutt fare for kvelning. Pustevansker og kramper kan oppstå og når pustemuskulaturen er berørt, en respirasjonsstans.

Som sykdommen ubehandlet er dødelig i mange tilfeller et must når mistenkt stivkrampe umiddelbart veterinær konsulteres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *