Stivkrampe hos hunder: forebygging og behandling

Stivkrampe hos hunder: forebygging og behandling

Den beste måten å beskytte hunden din fra en sjelden sykdom stivkrampe, er en god og hygienisk sårpleie. Hvis det kommer til infeksjon, bør behandlingen tas så snart som mulig av en veterinær. Også en stivkrampe vaksinasjon hos hunder er mulig.

Jo før stivkrampe vil bli behandlet i hunden, jo bedre - Bilde: Shutterstock / Byelikova Oksana

Hvis hunden din har blitt skadet på en delt, en piggtråd gjerde eller i kampen, såret bør umiddelbart rengjøres, desinfiseres og kan medføre. Dermed har de farlige bakterier som kan forårsake stivkrampe, ingen sjanser.

Vær oppmerksom: dybde, rask lukking sår er spesielt farlig for hunden og kan også delta i uoppdagede steder som i munnen fører til infeksjon. Søk etter sårbehandling best egnet til en veterinær. Det bestemmer også om en forebyggende behandling av sykdommen med antibiotika som er nødvendig.

Stivkrampe hos hunder: Det frivillige vaksinasjon

En stivkrampe skutt er en av de såkalte non-core eller valgfag vaksinasjoner og er dermed ikke obligatorisk for hundeeiere. Hunder sjelden blir smittet med stivkrampe.Vaksinasjon anbefales derfor bare delvis på grunn av de mulige bivirkninger.

I en hund, med en økt risiko for skader er mye mer kupert terreng i veien, men vaksinen kan være ganske nyttig. Din veterinær kan gi deg råd om behovet, diskutert i detalj og dyret grundig sjekket, hvis du vil at dette forholdsregel.

Behandlingen av tetanus hos hunder

Hvis, til tross for alle forholdsregler, symptomer på stivkrampe oppdage i hunden din, bør du returnere post oppsøke veterinær. Sykdommen kan behandles hvis det oppdages tidlig, men krever intensiv medisinsk behandling, som kan vare i flere uker.

Avhengig av fremdriften og alvorlighetsgraden av symptomene oppstår behandlingsplanen og prognosen for din elskede firbente venner. Det er antibiotika som brukes til å drepe bakterier som er tilstede i såret. I tillegg immun og beroligende medisiner og preparater som brukes i alvorlige sykdommer for muskelavslapning.

Dyret må mens utvinne absolutt fred og bør, hvis ingen vitale funksjoner blir forstyrret av sykdom blir helt friske i løpet av fire uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *