Soppinfeksjon i huden i katter: behandling

Ved mistanke om soppinfeksjoner i huden i katten bør du oppsøke veterinær.Det undersøker Stubentiger bruker et hår eller hud prøve og vil raskt finne ut om dine mistanker bekreftet.

Når en veterinær inspeksjon er ikke bare å fastslå om katten har hudsopp, men også til det er hva slags patogener i sopp sykdom. Dette resulterer da i medikamentell behandling for alle dyr som lever i din husholdning.

Medikamentell behandling mot soppinfeksjon i huden

Å behandle en soppsykdom, er en ganske lang prosess: Inntil patogener endelig skjer, kan det ta flere uker. Det er viktig at du også, hvis bare en av dine kjæledyrsymptomer viser behandle alle dyr som lever sammen med deg, fordi selv helt friskere firføtte kan bære smitten i seg selv.

Behandling av sopp hud hos katter kan utføres med ulike antisoppmidler i form av tabletter, kremer, salver eller vaskeoppløsninger inneholdende, for eksempel aktive forbindelser ketokonazol, itrakonazol eller griseofulvin. Videre anbefaler ytterligere tiltak for å bli kvitt sykdommen på lang sikt.

Behandlinger i huset og vaksinasjoner

Fordi patogenet kan forbli intakt for soppsykdommer i løpet av årene i tepper, kurver og andre objekter og hjemsøker katten, du bør også de med en spesialagent deg fraveterinæren, få rent.

Veterinæren vil også muligens anbefale en spesifikk vaksinasjon mot soppinfeksjon i huden, hvis kjæledyret er veldig mottakelige for sykdommen. Agenten sikrer også at den eksisterende infeksjon gror raskere merker. Tenk om behandling av dyr og husholdningsartikler alltid i bakhodet at soppinfeksjoner i huden hos katter til mennesker er overførbar, og desinfisere hendene eller bruk hansker fra begynnelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *