Solstikk i katter unngås: Gode tips

Solstikk i katter unngås: Gode tips

Heteslag er ikke den eneste faren som lurer i sommer på katter. Før en solstikk være Samtpfoten må også pass. Med enkle grep kan du støtte din Fellnasen solkrem.

Pottebeskytte katter mot et solstikk - Shutterstock / Keimpe Roedema

Den solstikk er sammenlignet med heteslag i katter sjelden. Langvarig direkte sollys fløyel labber fortsatt kjører, men risikoen for å fange solstikk. Her, akkumulerer varme i hjernen og fører til symptomer som ligner på heteslag – men skiltene er mindre uttalt. Dangerous solstikk er likevel.

Årsaker og varselskilt på solstikk

Vanligvis katter er godt beskyttet mot solens stråler og foran et solstikk fra pelsen.Når solen skinner, men for lenge på hodet regionen, truende i verste fall død. DenSphynx og andre raser uten pels krever spesielt intensiv beskyttelse mot solstrålene, som de har ingen naturlig solkrem i form av hår. Som hos mennesker har en heteslag i dyr på grunn av det faktum at for lenge eller sterkt sollys på ubeskyttet hodet fører til en utvidelse av hjernen. Som et resultat, hjernehinnene, som er under skallen, irritert.

Huden av de som rammes er varmt, kan det føre til feber kommer, oppkast, diaré og uregelmessig pust til åndenød. Skiltene ofte ikke skje før senere, når katten er tilbake i huset eller i skyggen. Totalt katter opptre med solstikk også apatisk og sløv.

Beskytt katter mot sollys

Sphynx bør beste bo i skyggen – ta hensyn til tilstrekkelig kjølig, skyggelagte stoppesteder for sensitiv Stubentiger. Katter med pels ser vanligvis av seg selv en skyggefull og kjølig sted, hvis det blir for varmt soling.

Spør i hagen og på balkongen mange planter, en paraply eller en markise på, så kan frigi fangene der ute når det er nødvendig beskyttelse. Tilstrekkelig ferskvann, bør du også gjøre dem tilgjengelige. Skulle du i solskinnet med katten til veterinær disken eller på ferie, la dem på ingen måte i bilen, hvis du bryter eller mellom ærender. Kjørte bil uten aircondition du bør unngå i den stekende solen så mye som mulig. Ordne dem som mulig i kveldstimene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *