Sick Dog: Behandling av Cushings syndrom

Sick Dog: Behandling av Cushings syndrom

Hvis veterinæren diagnosen Cushings syndrom i hunden din, det må først finne ut årsaken hunden din lider av denne sykdommen. Gjorde legene fant årsaken, kan han definere hvilken type behandling. 

Behandling av Cushings syndrom avhenger av årsaken fra - Bilde: Shutterstock / Byelikova Oksana

Uansett hvilken forårsake er Cushings syndrom: At den er behandlet, er svært viktig.En berørt dyr føles veldig dårlig og bygger over tid mer og mer fra – blod og urin tester kan gi en indikasjon på om et firbente venner er virkelig syk med Cushingsymptomer.

Medisiner og kirurgi

Som en hund i denne sykdommen produserer for mye kortisol eller mottar om medisiner, er det viktig å kompensere for dette ugunstig for organismen overskudd.Dette kan gjelde for eksempel til narkotika i spørsmålet, som må være svært godt tilpasset nivåene av hver hund blod, være effektiv og ikke å forverre symptomene enda. Behandling med medisiner regelmessig veterinærkontroll er viktig, der dosene må justeres. Selv midler fra homeopati er ofte brukt i behandling, eller i kombinasjon med andre medisiner.

Dersom en adrenal tumor, årsaken til den økte kortisolsekresjon, bør, hvis mulig løfte, bestråling eller kirurgi utvinning. Her er også mulighet for at svulsten er ondartet, kan ikke utelukkes. I dette tilfellet, prøver å få hundens livskvalitet uansett hvor lenge og så mye som mulig.

Cushings syndrom er forårsaket av kortison administrasjon

I noen tilfeller er sykdommen også produseres på et medikament, som av kortison.Har din veterinær kortison dose som årsak bestemt, vil en nøye plan bli utviklet for å redusere dem gradvis, slik at symptomene bedres gradvis.

Siden pasientens kropp tar litt tid å produsere kortisol igjen av seg selv i den riktige mengde, kan kortison avbrytes langsomt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *