Så en bittsår hos katter behandles

Som behandling av en bit viklet i katter ser bestemmer deretter hvilken utstrekning har skaden. Søk med din skadet Stubentiger så raskt som mulig til en veterinær, som renser såret først og deretter gir en nøyaktig diagnose.

Først av alt undersøkte veterinær, hvor dyp og hvor hardt bitt av den lille Jonas. Er det bare overfladisk, eller muskler, sener, bein eller organer vondt? Hvis såret er skitten eller betent? Alle disse faktorer er av stor betydning at et sår kan være optimalt leveres uten at skader tilt sene konsekvenser.

Behandling av mild bite

Veldig bra hvis du har besøkt veterinæren så snart som mulig, fordi sannsynligheten for at såret har allerede betent, er relativt lav. For å kunne fortsette det er ingen betennelse, veterinær undersøkte nå selv tilsynelatende mindre skader, enten de er ennå ikke dypere enn antatt – fordi det ville være farlig.

Etter undersøkelse av veterinær renser mindre skader grundig og nøye for å desinfisere da – det er veldig viktig, så fra små skader er ikke alvorlig betennelse eller sykdom. Hvis såret er ikke dypt, de selvhelbredende krefter av katten gjøre resten, og etter noen dager kan sees fra såret vanligvis ikke noe mer.

For mer alvorlige skader

Dypere sår må sys og gjennom alvorlige tilfeller kan det også være at huset katt trenger operasjon. En flere dager gis antibiotika bidrar til å bekjempe bakterier og hindre betennelser. I avansert betennelse mulige abscesser må fjernes, ellers truer blodforgiftning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *