Risiko for hunder gjennom orm: Du kan overføre ormer

Risiko for hunder gjennom orm: Du kan overføre ormer

Snegler kan være ikke bare en plage for hagepleie, men også farlig for våre hunder. Du kan overføre hjerte- og lunge ormer i hunden, og ikke bare når quadruped hun spiser.

Risiko for hunder gjennom orm: Du kan overføre ormer - image.  Shutterstock / eAlisa

I en fersk undersøkelse britisk biolog demonstrerte nylig, som dekker lange avstander for snegler tross sakte tempo innenfor et svært kort tidsperioder. Dette kan være våre hunder farlig, fordi bløtdyr forlate når kryp en sti som favoriserer spredning av farlige hunder parasitter.

Snegler som sendere av hjerte- og lunge ormer i hunder

Parasitten kan ormen bli overført til hunder, kalt  Angiostrongylus vasorum eller fransk hjerteorm . Snegler tjener for ormer som mellomverter. Spiser firbent en infisert Reptile eller enhet med slim i kontakt, kan det dermed bli infisert med ormer.

Akutt spredning av hjerte orm er i dag observert i England. Men selv i Tyskland er flere og flere tilfeller av hunder som er infisert med hjerteorm, rapportert. Siden parasitter i verste fall kan være dødelig for hunden, er forsiktighet nå annonsert. Det er flere tiltak.

Så du kan beskytte hunden din

Slik at ormene har ingen sjanse med din favoritt, er det viktig for dem regelmessig med en orm til å behandle parasitter drepe eller deres larver. Din veterinær kan gi deg råd om det beste virkemidlet for hyppigheten av programmet og behovet for spesielle forholdsregler, hvis du bor i områder der hjerteorm er særlig utbredt.

Disse omfatter områder som i dag hovedsakelig i sørvest Tyskland. Unngå i tungt infested områder også at hunden gress, andre planter eller sneglen spiser. Han bør ikke slikke bakken. Søk etter lungesymptomer så raskt som mulig også en veterinær på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *