Prøv å fjerne fast flått hodet forsiktig

Hvis du fjerner katten din en hake, kan det – til tross for all forsiktighet – skje at mens flått hodet forblir fast i huden. Ikke bekymre deg: Hvis du observerer et par ting, som vanligvis er bare halvparten så ille som det ser ut.

Hvis en hake hodet blir sittende fast i en ubehandlet sår, er risikoen for betennelse stor – det er derfor du bør i første trinn for å prøve å fjerne ham. Hvis dette ikke lykkes, desinfisere du såret godt og se for å se om fremmedlegemet faller av seg selv.Hvis ingen av disse to tiltakene, hjelper bare veterinær.

Fjern flått hodet: det er verdt et forsøk

Med litt flaks kan du stakk flått hodet i katten din fjerne etterpå: Sett inn en chip-kort, for eksempel en gammel forsikringskortet klart og presse kattens pels på bite området fra hverandre.

Dersom flått hodet synlig, kan du nøye fjerne kortet mot uønsket parasitter  lysbilde og ta den ut av huden slik at katten. Ikke lykkes i det, må vi vente til flått hodet av seg selv fra å falle – slik at kroppen ikke tenner, bør du rengjøre og desinfisere veldig godt.

Hold katten rengjøre bite såret

Fremmedlegemet er frastøtt normalt etter kort tid av seg selv og faller ut. Før han gjør det, men det øker risikoen for betennelse – en regelmessig børstet huden desinfeksjonsmiddel for dyr forhindrer denne risikoen. Hvis du ønsker å bruke de tilgjengelige ressurser på en veterinær eller på apoteket med en klut, sørg for at det er lofri, slik at ikke flere fremmedlegemer kommer inn i såret.

Observer kjæledyret ditt nøye og holde såret i sikte – hvis flått hodet ikke faller av seg selv, bør du fjerne det av en veterinær. Igjen skal du se en veterinær oppmerksomhet hvis du observerer i kjæledyret endringer, det ser sliten og slitt, for eksempel, ellerfeber blir. Hvis stedet der du har flåtten fjernes, rød, hoven, eller varm, bør du også spørre veterinær om råd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *