Pesende er en ganske utypisk adferd for katter

Pesende er en ganske utypisk adferd for katter - Bilde: Shutterstock / SJ Allen

Når en katt blir pesende, som kan ha ulike årsaker. Siden panting i  katt, i motsetning til hunden,  ikke adferden er en, er det viktig å finne årsakene.Nedenfor er noen av måtene oppført. 

Hvis katten din ofte, og etter en liten innsats, pesende, bør du absolutt undersøkes av en veterinær fordi panting kan også være et symptom på sykdom. Hjertesykdom som HCM er ledsaget av symptomer som peser med anstrengelse. Selv en overaktiv skjoldbruskkjertelen kan være til stede. I tillegg er andre mulige årsaker.

For Doll raste: pesende etter play

Spesielt med unge og veldig leken katt, kan det tilfeldigvis befinner deg spille expend og splitter, slik at de lengter etter som en hund. I dette tilfellet, er de vanligvis bare helt ut av pusten. Hvis du ser noe mer i ditt kjæledyr, og er usikker på om det er normalt, skyter du det beste mens du spiller, og deretter og vise deg skuddene din veterinær neste besøk.

Hvis katten er pesende: stress og belastning som årsak

Noen katter pesende selv i ekstreme situasjoner: Etter et torv krig, en stor skrekk eller en tur i transportboks til veterinæren. Berolige din elskede puss i en slik situasjon, så gi ham vann og la hvis tilstanden ikke blir bedre, heller kommer en veterinær. For å unngå stressende situasjoner og førstehjelp råd til mange hundeeiere sverger på Bach Blomstermedisin og Rescue Remedy.

Pesende i sommervarmen

Hvis kattungen er på en sommerdag tatt mens du spiller, eller har ligget i den varme solen midt på dagen, kan det være at hun lider av overoppheting. Hvis du gjør for å pese begynner, noe som er et viktig tegn på at det er behov for kjøling. Fukte huden nøye med litt kaldt vann og tilsett å drikke det.

Du kan sette et vått håndkle på gulvet du også, vil det sikkert liker å sette den. Hvis katten din virker rastløs, fikk panikk, eller apatiske, bør du ta dem raskt i veterinær hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *