Persian katt: det er typiske sykdommer?

Pass på når du velger den persiske katten et arts hensiktsmessig avl - Bilde: Shutterstock / Eugene Sergeev

Sykdommer kan hver Stubentiger fange meg, så også den persiske katten. Er det noen helserisiko at denne katten rasen bekymring oftest? 

Å ekskludere katten sykdommer så vel som mulig, persisk katt, akkurat som alle andre katten bør alltid godt høyt. En velferd og spise sunt tilhører nøyaktig hvordan regelmessige besøk til  veterinæren, hvor de vil bli sjekket og vaksinert og ormekur når det er nødvendig og for lopper.

Dessverre er det også helseproblemer, mot der du kan gjøre for lite for å forebygge.Disse inkluderer, for eksempel, de som er arvelig, eller forårsaket av overdreven avl.

Helseproblemer forårsaket ved å være avlet Funksjoner

Dessverre er det fortsatt persiske Cat oppdrettere som legger mindre vekt på helsen til deres Stubentiger og mer på en ekstrem utseende. Typisk er det veldig plate, kort nese, noe som fører i Samtpfote til helseproblemer. Persere med denne funksjonen ekstrem faller i verste fall en levetid vanskelig å puste og beslag. De lider av rennende øyne og betennelse i ansiktet og ofte må behandles av veterinær.

Pass derfor på at når du velger oppdretter, sørg for at din fremtidige kjæledyr og hennes slektninger er vokst verken altfor korte, innrykket virkende neser og store øyne, selv med unaturlige proporsjoner, som en altfor kort kroppsbygning.

Nyre cyster og medfødt døvhet

Et annet problem som kan oppstå dessverre arvet i denne rasen, er «Polycystisk nyresykdom» short «PCD», der katter lider av nyre cyster, som kan føre til nyresvikt i høy alder. Denne sykdommen forekommer i andre raser som britisk korthår i front.Dermed ikke med katter avlet de arvet, er det fornuftig å få testet avlsdyr tidlig.

Det er også mulig at hvite dyr er født døv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *