Parasittangrep i katter: hjerteorm og hakeorm

Parasittangrep i katter: hjerteorm og hakeorm

Katter kan bli angrepet av ulike arter av ormer som angriper kroppen av Samtpfote på svært ulike måter. Heartworms, for eksempel, infisere store organer og hakeorm er som små vampyrer som suger en katt inni. Men ikke få panikk: Dersom parasitten kun en gang oppdaget, kan de lett bekjempes.

Uoppdaget boks hjerteorm og hookworms katter er farlig - Bilde: Shutterstock / Mr.Nikon

Heartworms gjøre deres navn og implantere seg i katter i blodårene i lungene og hjertet. I full-blåst tilstand, kan de 20 til 30 centimeter lang hjerteorm føre til tilstoppede blodårer, blod stasis og lungeemboli. Derfor er det viktig å kjenne på et tidlig stadium.

Symptomene oppleves av et angrep kan bli merkbar med hjerteorm, er slapphet, vekttap, oppkast og kortpustethet. Overføres av mygg hjerteorm. Hovedsakelig de finnes i Sør- og Øst-Europa. I Tyskland må du faktisk har litt frykt for disse parasittene. De har også angrepet normalt flere hunder enn katter.

Hakeorm kommer gjennom huden

Hakeorm er like sjeldne i katter. Men siden de kan overføres til mennesker, bør det utvises forsiktighet hos disse samtidige! Parasittene er for det meste foretatt gjennom huden inn i kroppen til en katt. De vandrer til tarmslimhinnen, bite det fast og lever av blod av utveksling Tigers. En voksen orm kan per dag opp til en halv milliliter suge blod.

Resultatet i en sterk angrep er massive tap av blod, noe som kan føre til døden.Skiltene er blodig eller veldig mørke avføring. På de stedene hvor larvene har trengt inn i huden, inflammasjon og vevsskade kan forekomme.

Bekjempe de ubudne gjestene effektivt

Hjerteorm og hakeorm må allerede bekjempes i larvestadiet, slik at behandlingen er vellykket. Regelmessig markkur på tre-måneders intervaller, kan du hindre nye larver vokse. For å få ubudne gjester i kroppen til katten din under kontroll raskt og bue samtidig mot nye infeksjoner. Diskuter behandling, men i alle fall på forhånd med veterinær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *