Osteoarthritis i hunder: diagnostisering og behandling

Osteoarthritis i hunder: diagnostisering og behandling

En tidlig diagnose av slitasjegikt i hunder kan påvirke sykdomsprosessen positivt. Den type behandling avhenger av hvor langt sykdommen har kommet.

Osteoarthritis i hunder: lame kan være et tegn - Bilde: Shutterstock / Sergey Kamshylin

Hvis hunden din har problemer fra sin kurv, har stiv lemmer eller er halt, som allerede kan være tegn på artrose. Den felles slitasje er ofte ledsaget av smerte, slik at dine favoritter også kan være følsomme for berøring eller en beskyttende holdning tar for ikke å belaste de berørte ledd. I mistanke om leddgikt bør du oppsøke veterinær.

Så diagnosen stilles

En slitasjegikt i hunder kan oppdages av veterinær ved å skanne dyret og bruke bildeteknikker. Først er veterinæren din hund X-ray. For å bekrefte diagnosen og kan bestå av en ultralydundersøkelse, en computertomografi (CT) eller magnetisk resonanstomografi og en artroskopi. Disse studiene gir informasjon om hvorvidt hunden din faktisk er en degenerativ felles sykdom.

Behandling av slitasjegikt i hunder

For behandling av osteoartritt hos hunder forskjellige terapier er tilgjengelige. En eksisterende joint slitasje kan ikke omgjøres i de fleste tilfeller. Målet for behandlingen er derfor å unngå en forverring av sykdommen og lindre symptomene.

Men hvis årsaken til sykdommen kjent, de kan korrigeres. Dette kan være tilfelle dersom skjevt, eller beinbrudd er til stede. Siden osteoarthritis forårsaker smerte hos hund, veterinær kjæledyret vanligvis foreskrive anti-inflammatoriske smertestillende.Også kortison midler kan bli administrert som virker ikke bare lindrer smerte, men også opphovning. For å styrke den skadede brusk, kan hunden få medisiner som forbedrer brusk struktur.

Dette kan du gjøre selv

I tillegg til medisinsk eller kirurgisk behandling, kan de også delta i å gjøre at behandlingen kjæledyret ditt er vellykket. Siden fedme kan forverre slitasjegikt i hunder, bør du ta hensyn til hundens vekt og om nødvendig redusere. Selvfølgelig kan du på denne måten forebygge leddproblemer hos hunder .

For mye bevegelse gjør vondt i leddene av pasienter som lider av slitasjegikt dyr, så du bør ikke belastningen med lange turer eller klatring trapper hunden din. Målrettede bevegelser av en fysioterapeut, men kan holde leddene foran en stiver, uten å belaste dem unødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *