Nyresvikt hos katter: Årsaker

Nyresvikt ofte forekommer hos eldre katter før - Bilde: Shutterstock / Andrey Starostin

Nyresvikt hos katter, for eksempel sykdom, skade eller har aldersrelaterte årsaker. Mulige årsaker til fremveksten av felles katt sykdom kan leses her. 

Nyresvikt kan være akutt eller kronisk. Selv om sykdommen rammer hovedsakelig eldre katter, men kan også forekomme hos unge Stube tigre og forfaller, for eksempel ved følgende grunner.

Mulige årsaker til nyresvikt

På den ene siden er medfødte årsaker som misdannelse av en nyre mulig nøyaktig som svulster, cyster, og andre patologiske forandringer. Også immunresponser kan bidra til utvikling av sykdommen. For det andre kan ulike typer infeksjoner, sirkulasjonsforstyrrelser, og betennelse i nyrene eller urinveiene føre til skader på orgel. Men ofte er det rett og slett en alder av katten, på grunn som gjelder utførelsen av nyrene blir svakere etter hvert. I tillegg er det flere årsaker, som ofte fører til plutselig, akutt nyresvikt.

Nyresvikt forårsaket av ytre påvirkninger

Ofte er det forgiftninger med planter plantevernmidler eller andre giftige stoffer som kan overvelde arbeidet til nyrene og forårsake akutt skade. Dessuten kan en medisin, eller deres bivirkninger har samme virkning.

I tillegg, indre skader, eksempelvis ved en ulykke, dens mulige årsaker til sykdommen.Veksten av denne blåmerker, dårlig sirkulasjon, eller arrvev, noe som kan begrense arbeidet til institusjonen permanent. En langsiktig feil diett, for eksempel gjennom for mye og proteinrikt for også å fremme en nyre svakhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *