Nyresvikt hos hunder: De kan oppstå

Nyresvikt hos hunder: De kan oppstå

Årsakene til nyresvikt hos hund kan være svært forskjellig. Det skilles i sykdommen mellom akutt og  kronisk nyresvikt. Noen mulige triggere for begge typer vi ønsker å gi deg her. 

Høy feber er en av de mulige årsakene til nyresvikt - Bilde: Shutterstock / Susan Schmitz

I akutt nyresvikt, stir  symptomene  på en alvorlig belastning på systemet, og spesielt i nyrene til hunden ago – for eksempel som et resultat av forgiftning. En kronisk sykdom utvikler seg langsomt, ofte snikende og dukker opp med stadig økende symptomer. Mulige årsaker er som følger:

Akutt nyresvikt hos hunder: Årsaker

Symptomene på akutt nyresvikt kan forekomme, for eksempel når en firbent venn, hvis han har tatt et giftig stoff for ham, nyrene ikke klarer å takle filtrering av giftstoffer, og dermed skadet. Plantevernmidler, frostvæske eller løsemidler og diverse medikamenter inkluderer for eksempel stoffer som kan være farlige hunder i utilsiktet inntak.

Sepsis, hjerte- og smittsomme sykdommer, for høy (ved feber kan også forårsake alvorlige nyreproblemer eller ytre påvirkninger) eller lav kroppstemperatur. I faresonen er dyr etter et alvorlig sjokk, stor blod eller vanntap.

Hvordan kan kronisk nyresvikt oppstå

Kronisk nyresvikt kan utvikles som et resultat av akutt hjerteinfarkt når nyrene gjorde for sterkt skadet. Men også en rekke medfødte sykdommer og lidelser i immunsystemet kan føre til en svikt.

Organiske tilstander som tumorer eller nyrestein kan også føre til kronisk nyresvikt.Videre er det mulig at en veterinær kan den eksakte årsaken ikke funnet – det vil si, for eksempel, i gamle hunder ofte er tilfellet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *