Neseblødning hos hunder: Førstehjelp

Neseblødning hos hunder: Førstehjelp

Neseblødning hos hunder kan ha ulike årsaker. Hva førstehjelp du har råd til, og når du bør foretrekke med kjæledyret til veterinær, finner du her.

Hvis hunden din har en neseblødning, bør du reagere raskt - Bilde: Shutterstock / dvine Photography

Hvis du finner en neseblødning i hunden, bør du prøve å holde seg rolig selv i utgangspunktet – Panikk hjelper verken du eller ditt kjæledyr kan lide. Neste skritt vil være å finne ut hvor nesebor utløp blødning. DAB forsiktig til begge neseborene individuelt med en ren klut. Hvis du har bestemt om blodet kommer ut av et av hullene eller fra nesen skinn selv, kan du råd forsiktig førstehjelp.

Neseblødning hos hunder: kjøling med is

Et nyttig tiltak er mest kjøling med en våt klut eller en ispose. Dette derimot, bør du pakke den i et kjøkkenhåndkle eller lignende, slik at det ikke er for kaldt for kjæledyret nese. Prøv din hund til å holde så rolig som mulig og avkjøl nøye toppen av nesen.Hvis en ekstern skade å se, kan du sette et omslag eller en ren klut til det berørte området for å stoppe blødningen. Den neseblødning hos hunder bør være så rask bedre. Hvis ikke nødvendigvis konsultere veterinær.

Førstehjelp: Disse tiltakene hjelpe

Men husk at neseblod et symptom kan være for en rekke sykdommer. Triggere kan bli enda en svulst om forgiftning eller i det verste. Men ufarlige årsaker som en midlertidig svekket blodpropp eller overdreven makt kan være ansvarlig.

Dersom neseblod vedvare lenger hos hunden din, forekommer oftere eller kjæledyret i tillegg oppfører seg spesielt apatisk, bør du la ham for sikkerhets skyld den sjekket av en lege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *