Mulig symptom på gingivitt: endringer i spiseatferd

Mulig symptom på gingivitt: endringer i spiseatferd - Bilde: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

En gingival inflammasjon hos katter er avhengig av utviklingen av sykdommen, i forbindelse med forskjellige symptomer. De kan sees i tid, er viktig fordi infeksjon bør behandles av en veterinær så snart som mulig.

Allerede før satt de første symptomene på gingivitt i katter, kan det være at du oppdager en budbringer av sykdommen: I tennene på rommet ditt Tigers plakk eller har tartar dannet. Disse tannproblemer ofte foretrekker betennelse av seg selv, og bør behandles så tidlig som mulig.

Gjenkjenne symptomene i tide: gingivitt hos katter

For å oppdage de første små tegn på gingivitt i katter ved en tilfeldighet, må du ha stor flaks. Det er bedre hvis du jevnlig sjekke tennene likevel kjæledyret til å raskt legge merke til noen endringer: I en betennelse i tannkjøttet oppstår rødhet, spesielt rett rundt tannen kanter rundt.

I tillegg sikle eller dårlig ånde kan forekomme. Viker eller blødende tannkjøtt og tann tap kan også være symptomer som er etablert i avansert sykdom.

Gjenkjenne endringer i fôring atferd

Hvis din katt plutselig syk, eller på annen måte spiser enn vanlig, bør du alltid av enveterinær kan avklare fordi gingivitt er bare ett av mange kattesykdommer som kan være forbundet med disse symptomene.

For betent tannkjøtt, spiser katten plutselig ikke lenger så god som vanlig, selv om hun synes å være sulten. Selv om det går i en hast for å godt, hun spiser lite, og det nølende. Hvis gitt valget mellom våtfôr og tørrfôr, vil de trolig velge den våte mat og la tørrfôr er for det våtfôr gitt henne mindre smerte når du spiser. Det kan også være at din feline venn plutselig spiser mye raskere enn vanlig å stoppe smerte å være så rask som mulig for å bli kvitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *