Matallergi hos hunder: Hva er årsakene?

Matallergi hos hunder: Hva er årsakene?

Hunden riper og biter noensinne? Kanskje en matallergi er å klandre.Årsakene ligger i ingrediensene i foret.

Visse ingredienser i hundemat kan forårsake allergi - Shutterstock / Jaromir Chalabala

At hunden din en matallergi har, kan ikke være så lett å finne ut noen ganger. Fordi symptomene er svært uspesifikke. Årsaken er overreaksjon i kroppen til bestemte råvarer.

Årsaker til matallergi

Enten mennesker eller dyr – prinsippet er det samme i alle allergier: Kroppens immunsystem faktisk klassifisert ufarlige stoffer som inntrengere og kjempet dem.Følgelig forekommer forskjellige inflammatoriske reaksjoner. I en matallergi, er overdreven immunreaksjonen i de fleste tilfeller i form av kløende utslett.

Inflammatoriske magtarmkanalen kan også et resultat av en matallergi være – selv oftere, men peker de på en matintoleranse. I motsetning til en allergi, immunsystemet ikke er involvert i en intoleranse. Således forekommer symptomene bare lokalt, og som regel umiddelbart etter inntak av den respektive mat.

Hva slags mat utløser allergi?

Matallergier er de vanligste allergiske reaksjoner hos hunder. De er forårsaket av forskjellige komponenter i tilførselen. Disse omfatter for eksempel foring avfremmedmateriale så som fargestoffer og konserveringsmidler. Oftest, men proteiner eller protein forbindelser av mate oppløse seg fra allergiske reaksjoner.

Generelt kan en hvilken som helst protein som finnes i maten være en trigger matallergier. Imidlertid er faren økt med et permanent opptak. Spesielt hyppige allergener i hunder er neste meieriprodukter spesielt biff, egg, kylling, hvete, soya og lam. Gjør disse er i de fleste kommersielle hunden mat. Spesielt bør du nøye med etiketten «inneholder animalske biprodukter», fordi så mange forskjellige ingredienser kan være ment.

Fastsettelse av allergi triggere

For å bestemme årsaken til allergi, hunden vanligvis oppnås i løpet av en periode på flere uker mate som får proteiner fra andre kilder enn vanlig. Disse er, for eksempel kjøtt, for eksempel hester, kenguru, laks eller kanin. Hvis du mistenker en matallergi, bør du i alle fall en veterinær besøk. Dette kan du ikke bare detaljert råd, men også utelukke andre årsaker til symptomene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *