Maine Coon: Typiske sykdommer av katten

Normalt er Maine Coon en meget solid katt - Bilde: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Maine Coon er en stor, robust katt som vanligvis ikke er veldig mottakelige for sykdommer. Men det er noen typiske helseproblemer som oppstår i enkelte representanter for denne rase litt oftere, enn andre kontor tigre.

Med vanlige vaksiner, en dyrevelferd, sunn mat og et våkent øye med endringer holde maine coon passform. Litt mer enn noen annen rase av katten bør du også ta hensyn til figuren av kontor Tigers.

Maine Coon Cats: Fedme er ofte et problem

Forsiktig: hyggelig, koselig Samtpfote tenderer litt for overvektig, spesielt hvis det kommer i de beste årene. Fordi bein av store katter som disse ikke bør i tillegg bli belastet med for mye vekt, bør du holde kjæledyret frisk ved å spille mye og god fôring. Regelmessig fôring med balanserte, sunne ingredienser og ikke for mange snacks i mellom sikrer at Maine Coon beholder sine slanke linjer og dermed også en viktig del av deres helse.

HCM og andre rasetypiske sykdommer

Selv når du velger dine kattunger bør du forsikre deg om at din nye protesjé kommer fra en pålitelig avl og sunne foreldre har. Likevel, aldri helt utelukke at han kan lide av en rase typiske cat scratch sykdom. Den ene er hypertrofisk kardiomyopati, kort HCM, en medfødt sykdom i hjertemuskelen.

Denne sykdommen kan manifestere med hjertearytmi og kortpustethet – typiske symptomer som pesende etter trening, anoreksi, blålige slimhinner, høyt behov for hvile og altfor rask hjerterytme bør du definitivt la avklare veterinæren, så starte så snart som mulig medikamentell behandling i en sykdom kan, bør takket være det gå til katten raskt bedre.

Ytterligere mulige helseproblemer

I tillegg er et problem at når, som i mange store raser, hofteleddsdysplasi katter skje denne rasen og kan utvikle allerede i vekstfasen. Dette muskel-lidelse forårsaket hennes problemer i bevegelse, som kan være mindre uttalt.

Også tilfeller av spinal muskelatrofi, en nerve lidelse som kan oppstå hos katter med lammelser, er kjent. Akkurat som med persiske også en polycystisk nyresykdom på Coonies er ganske vanlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *