Lumbal skiveprolaps: hvordan det skjer i hunden?

Lumbal skiveprolaps: hvordan det skjer i hunden?

En herniated plate kan ha smertefulle konsekvenser for en hund. Men hvordan akkurat slik hendelse oppstår faktisk og hva kan eierne å hindre ham?

En herniated plate kan være forårsaket av slitasje - Bilde: Shutterstock / Shevs

Med en herniated plate i hunden plate vev fra den geléaktige kjernen av platen kommer ut. Dette kan ha ubehagelige konsekvenser for de firbente venner, som varierer avhengig av omfang og plassering av hendelsen. Sterke smerter, lammelser eller inkontinens kan være symptomer på sykdommen. Men hvordan kan det skje?

Lumbal skiveprolaps: et resultat av slitasje

Herniated plater oppstå på grunn av degenerative forandringer i mellomvirvelskiven, det vil si: På grunn av slitasje. Hvordan det kan skje, er svært forskjellig. Blant årsakene er en del av normal aldring, fedme eller overbelastning. En herniated platekan også race relatert. Mottakelige for sykdom er spesielt raser som har lang rygg og korte ben. Disse inkluderer Dachshund , den Basset Hound og Pekingeser .

Forebygging av slitasje

Ganske Du kan hindre en herniated disk i din firbente venn er ikke sant, men du kan merke noen ting for å forebygge sykdommen. Dette er spesielt anbefalt, men ikke bare, hvis kjæledyret er en av de sykdomsfrem mottakelige raser eller allerede har en liten slitasje på platen.

For å hindre en hendelse, bør du sørge for at kjæledyret lite trapper kjører og hopper ikke så mye. Pass også på at hunden ikke er overvektig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *