Likevektsproblemer hos katter: Mulige årsaker

I likevektsproblemer en veterinær bør alltid konsulteres - Shutterstock / Zanna Holstova

Friske katter har en utmerket følelse av balanse. Du kan klatre, hoppe, balanse og handler dermed vanligvis svært elegant. Plutselig Watch incoordination i katten din, kan ulike årsaker være bak som bør straks undersøkes av en veterinær.

Takket være deres anatomi Katter har en forbløffende god følelse av balanse. De har et svært funksjonelt organ av balanse i det indre øret, det vestibulære apparat. Han sørger for at katten kan korrigere din holdning refleksivt når hun er i fare – for eksempel i et fall. Men hennes kroppsbygning gjør katten til en mester i balanse.

Dermed incoordination uttrykke

En katt med dårlig koordinasjon snubler, faller eller beveger seg mer usikker enn vanlig. Også når de firbente venner kan plutselig ikke klatre eller hoppe, hans elskedekatt treet er ikke lenger brukes eller stadig tilter hodet, kan være bak et problem med balansen. Raske, uvanlige bevegelser av øynene som regel går hånd i hånd med tap av balanse og bør være betimelig til veterinær vil bli presentert.

Mulige årsaker til problemene

En vanlig årsak til balanseproblemer er betennelse eller skade i øret. Imidlertid kan betennelser i øyne og dårlig syn påvirke balansen, akkurat som problemer med muskel- og skjelettsystemet, for eksempel, leddsmerter eller artrose. Men gjør man ikke merke det ved første meste katter at noe er galt. Merkbare symptomer som viser din Samtpfote vanligvis bare når de problemer med balansen er allerede kommet langt: Hvis katten din så begynner å holde hodet til den ene siden eller plutselig kan ikke gå rett, bør du snarest mulig gå til veterinæren.

Andre årsaker: skader og forgiftninger

Andre skader kan føre til problemer i bevegelse. Hode, rygg, ben eller bekken skader kan også sørge for at katten din får problemer med balansen. De manifesterer seg ved en ustø gange. Da den lange halen av katten bidrar med en stor del av at de kan beholde sin balanse, kan en ødelagt hale være en annen mulig årsak til balanseproblemer.

Forgiftning med sneglegift, aspirin eller andre giftige stoffet for katter også forårsake balanseproblemer – fordi rask handling er viktig i en forgiftning, bør du absolutt ta med kjæledyret ditt når de ovennevnte symptomene en veterinær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *