Leversykdom hos katter: Typer og årsaker

Leversykdom hos katter: Typer og årsaker

Katter som lider av leversykdom, er et viktig organ berørt. Leveren sikrer at næringsstoffene blir resirkulert ordentlig fra dietten og transporteres forurensende stoffer fra kroppen. En leversykdom kan ta mange former, og har årsaker.

Fedme kan stole på årsakene til leversykdom hos katter - Shutterstock / Okssi

Med leversykdom hos katter er ikke å spøke med. Imidlertid, siden det er mange forskjellige årsaker og former derav, de er vanskelige å oppdage. Følgende merknader gir en oversikt over hva som kan være skjult bak en forstyrret leverfunksjon i Kitty.

Metabolske sykdommer som årsaker

En av de vanligste leversykdom er den såkalte nedsatt lipidose, også kalt fettlever.Det er et lipidmetabolismeforstyrrelse. Årsaker til denne sykdommen kan være spesieltovervektige finner og / eller lengre perioder av sult, katten. Dersom Fellnase for tykk, fettforbrenning er raskere ute av balanse. Hvis katten ikke spiser , får stoffskiftet spesielt opprørt. Fettlagrene i kroppen vev som skal ablateres i tider med hungersnød og inn i leveren, slik at den behandler dem videre. Anordning for mye fett i leveren på en gang, er det ikke lenger bak og leverceller ta på fettet. Deretter kan leverceller ikke lenger fungere ordentlig, i verste fall, svikter helt leveren.

Fettstoffskiftet i leveren kan også skyldes en hurtig vekttap eller  diabetes hos katterblir forstyrret. Videre leveren kan ved hypertyreose, dvs. hypertyreose, er skadet fordi dette stoffskiftesykdom øker leverenzymer.

Infeksjoner og inflammatorisk leversykdom hos katter

Bortsett fra fettlever, det er også smittsomme eller inflammatoriske former av leversykdom hos katter. Grunner til dette kan være for eksempel bakterielle infeksjoner som oppstår fra gallegang i leveren. Også leucosis eller FIP virus og toksoplasmose patogener kan skade leveren. Dersom institusjonen betent som følge av infeksjon, kan det bli kronisk og bly i svært sjeldne tilfeller av skrumplever. I tillegg trenger leversykdom ikke har bivirkning etter en pankreatitt oppstår eller en betent galleblære.

Syke katter lever av andre grunner

Endelig er det former av leversykdom, som er forårsaket av tumorer og kreft. Dersom katten har tatt gift, det kan også skade leveren. Et annet alternativ for en nedsatt leverfunksjon er en sykdom som kalles shunt. De kan være medfødt eller ervervet.Skipene er endret slik at blodet føres til leveren over. Uten blodtilførsel, kan ikke kroppen fungere ordentlig og gradvis benektet hans departement.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *