Leishmaniasis hos hunder: terapi og behandling

Leishmaniasis hos hunder: terapi og behandling

En hund har blitt infisert med leishmaniasis, gjennomført en behandling med medisiner. Uten å behandle den quadruped har liten sjanse til å overleve, og det har som regel gjort i en mannsalder.

Leishmaniasis hos hunder blir behandlet med ulike medikamenter - Bilde: Shutterstock / Alexander Ermolaev

En hund med leishmaniasis infisert, bør behandlingen starte så snart som mulig til veterinæren. Problemet ligger ofte i å gjenkjenne den smittsomme sykdommen basert på symptomer som kan være relativt uspesifikke: treghet, feber, diaré, hovne lymfeknuter. Legen kan gjøre basert på blod- og vevsprøver for å diagnostisere raskt og trygt og umiddelbart starte behandling.

Medikamentell behandling

Leishmaniasis behandles med medisiner. Allopurinol hemmer utviklingen av sykdommen agent, Leishmania. Også Glucantime er et stoff som vanligvis brukes for behandling av infeksjonssykdommer. Stoffet hemmer parasitten. Aminosidine er et antibiotikum som anvendes i terapi, for eksempel hvis det er resistens mot et annet legemiddel. Generelt er medikamenter som lindre symptomene på sykdommen og for å bekjempe deres årsaker. I tilfelle av leishmaniasis, men en livslang behandling med de aktive bestanddeler er vanligvis nødvendig.

Nettopp Allopurinol har også ofte alvorlige bivirkninger. Når du tar over en lengre periode, for eksempel, kan urin-lidelse oppstår.

Leishmaniasis: En rask behandling er viktig

Hvis veterinæren diagnostisert hunden en leishmaniasis, er en rask behandling avgjørende. Legen vil starte umiddelbart med administrering av legemidler. I verste fall kan det komme gjennom sykdommen til nyresvikt, noe som raskt fører til død av dyret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *