Labrador: det er typiske sykdommer?

Labrador: det er typiske sykdommer?

En Labrador på grunn av sin størrelse leddproblemer får, noen ganger rasen også lider av sykdommer i øyet . Hvis ikke, imidlertid, det sympatiske hundene er robust og smidig.

Labrador er utsatt for leddproblemer - Bilde: Shutterstock / Dmitry Kalinovsky

Mange av de typiske sykdommer i Labrador kan unngås, arvelige sykdommer er svært sjeldne. Det er viktig at voksne labradorer får tilstrekkelig mosjon og sysselsetting.

Felles problemer når Labrador

I likhet med andre store raser er også av Labrador for felles problemer sårbare. Selv åttende anerkjent oppdretter nøye med å avle kun friske foreldre. Likevel kan det skje at labradorer med en predisposisjon for såkalt albue eller hofteleddsdysplasi er født.Når sykdommen er feilaktig vokst ledd som hunden forårsaker store smerter når han beveger seg. Siden labradorer flytte vanligvis liker og mye, er dette en passende eksponering for de firbente venner.

Utbruddet av sykdommen kan unngås ved riktig ernæring og behandling som valper eller i det minste forsinkes. De små Labrador babyer trenger å bli matet på etterspørsel, så deres ben ikke vokser for fort. Disse er vanligvis ustabile og kan føre til flere feil. Videre Labrador valper bør ikke bli for mange trapper eller utføre lignende bevegelser som sliter på de nystartede leddene.

Andre sykdommer i Lab

Sykdommer som Progressive Retinal Atrofi (PRA) eller arvelig katarakt (HC) kan kjøre forbi kan også labradorer. De øyesykdommer er arvelig og kan føre til blindhet. Du kan unngå dette ved å forsiktig her også, til en god oppdretter å falle, bladene jevnlig teste for genetiske sykdommer hans foreldre og avle kun med friske hunder. La deg før du kjøper en, dagens veterinær funn av Labrador foreldre til stede.

Svært sjeldne, men typiske sykdommer i Labrador, er axonopathy og fibrinoid leukodystrophy. Drevne bevegelser og hyppige fall er symptomer på axonopathy. Den fibrinoid leukodystrophy påvirker ryggmargen og manifesterer seg i løpet av det første året av livet ved bevegelsesforstyrrelser inkludert lammelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *