Korsbåndsruptur: Årsaker til hund skade

Korsbåndsruptur: Årsaker til hund skade

En korsbånd er en ubehagelig hund skade som følge dyrets mobilitet er begrenset. Berørte hunder halt og beveger seg mindre enn vanlig. Men hvordan akkurat gjør det faktisk kommer til skade?

En korsbåndsskade kan oppstå etter en skade eller slitasje - Bilde: Shutterstock / Kamil Macniak

Den korsbånd er en av de vanligste ortopediske problemer som hunden veterinæren gjør representasjoner. Deres eiere vanligvis gjør uttalt at hennes hund er halt  – enten uten første åpenbare årsaker, eller etter en ulykke.

Den korsbånd i hunder: Robust, men med fare for slitasje

Den korsbånd ligger på kne på hunden og vanligvis har en høy stabilitet. Dette kan imidlertid avhengig av smidighet og kroppstype av hunden, endring: Med litt flaks, bærer korsbånd seg over tid, som ofte skjer spesielt med svært livlige hunder. Eller er det å rive og mistet den nødvendige stabiliteten, slik at det bare er et tidsspørsmål før det bryter helt. Mesteparten av sprekken oppstår på fremre korsbånd og posterior sjelden på.

En revet ACL kan ha ulike årsaker

En korsbåndsskade kan oppstå som følge av skade, for eksempel fra et fall, en ulykke eller ganske enkelt en falsk trinn. Den andre, mer vanlig årsak er den gradvise slitasje av korsbånd. Det er en prosess som vanligvis uoppdaget, over strekninger i løpet av årene.

Den korsbånd er da, på grunn av fysiske forhold eller tung belastning, blir tynnere og mister sin stabilitet, før det til slutt bryter. Hvis du mistenker en revet ACL i hunden din bør du rådføre deg med sin veterinær som gjør en diagnose og en behandlingsplan spesifiserer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *