Korsbånd i hunder: Symptomer

Korsbånd i hunder: Symptomer

Korsbånd i hunder kan bli vist av ulike symptomer. De har alle til felles at eieren innser raskt at noe er galt med muskel- og skjelettsystemet av kjæledyret sitt.

En korsbånd ruptur i hunden er smertefullt for dyret - Bilde: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Symptomene på en korsbåndsskade hos hunder kan være enten ganske plutselig skje uten en forståelig for eiere grunn, eller etter en ulykke, et fall eller lignende. Hundermed skader på korsbånd halt vanligvis med ulik tykkelse.

Korsbånd i hunder: Symptomer

Det faktum at en halt hund , selvfølgelig er ikke alltid et resultat av en korsbåndsskade, men halte, eller slapp, en av de vanligste symptomene på skaden.Mer er det vanligvis når hunden har ligget en stund, og deretter få opp. Hunden din vil trolig ofte innta en holdning og lindre ene beinet hele tiden, spesielt når han gikk lang.Mange firbente venner flytter sjeldnere enn vanlig med denne skaden, og opptrer som om de ikke har mer å det glede.

Nøyaktig diagnose er veterinæren

En korsbånd ruptur hos hunder kan noen ganger sterkere, noen ganger svakere symptomer: Kanskje hunden halter etter å komme opp, går deretter igjen, men nesten klart etter at du har gått en stund går med ham. Siden hundene ikke lenger bevege seg så mye som på annen måte, kan det være at selv muskuløse hunder over tid miste mer og mer muskelmasse, dersom skaden ikke er behandlet.

Selv om symptomene kan ha andre årsaker enn en revet ACL, bør du rådføre deg med kjæledyret en veterinær som gjør en nøyaktig diagnose – ubehandlet fortsatt en korsbåndsskade hos hund ikke bare smertefullt, men kan også følgetilstander som for eksempel artrose innebærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *