Konjunktivitt hos hunder: årsaker, symptomer

Konjunktivitt hos hunder: årsaker, symptomer

Konjunktivitt hos hunder er en svært ubehagelig sykdom forbundet med smertefulle symptomer. Årsakene kan være rasistisk betinget og kommer fra miljømessige påvirkninger.

Hunder som Cocker Spaniel rasen lider ofte skyldig under konjunktivitt - Bilde: Shutterstock / Ingrid Prats

Konjunktivitt hos hunder kan forekomme enten som et sekundært symptom på en annen sykdom, eller være en uavhengig sykdom. Vi ønsker å beskrive nedenfor de vanligste årsakene.

Konjunktivitt hos hunder: Mulige årsaker

Noen hunder lider rase forhold som kan konjunktivitt, enn andre. Dyr som er avlet med svært store øyne, har en for bred eller for smal sprekk eller avlet med hår på lokket margin, er spesielt sårbare for øyet sykdommen.

Er hunden din forhåndslastet ikke arvelig, kan bakterielle infeksjoner også være årsaken, som at med sopp eller virus. En parasittisk angrep er mulig. Blant de eksterne faktorer, som kan forårsake konjunktivitt inkludere øyeirritasjon som følge av støv, utkast, fremmedlegeme i øyet eller allergi.

Kroniske konjunktivitt er mulig og kommer fra tid til annen hos unge hunder. De er dannet av små lymfeknuter på baksiden av Nick hud, irritere conjunctiva konstant.Hunder sykdommer som opptrer i den øyebetennelse som en bivirkning, er somvalpesyke eller hepatitt.

Hvordan å gjenkjenne symptomer på betennelse i conjunctiva

Konjunktivitt hos hunder er ledsaget av hovne øyelokk og konstant rive, som kan se slimete og pus og etterlater spor under øynene av dyret. Øynene er røde og kløende, slik at hundeeiere kan se at hunden er stadig skrape eller reiser med labben over øynene. Han har også ofte myser.

Trykk rundt øynene for å skade dyret, og det forsvarer seg trolig mot den. Muligens oppstå som symptomer også lysskyhet og generell sykdomsfølelse. For behandling av syke hunder bør bringes så raskt som mulig til veterinæren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *