Kennelhoste forebygging – er det mulig?

Kennelhoste forebygging – er det mulig?

Kennelhoste er en infeksjon som luftrør og bronkier av hunden angrep og er svært smittsom. For forebygging av sykdommen kan du gjøre et par ting som vi ønsker å beskrive nedenfor.

Sunn mat og lite stress er å styrke immunforsvaret - Bilde: Shutterstock / scorpp

Blant de mulige agenter for kennelhoste inkludere Canine herpes virus, canine parainfluensa virus og en bakterie som heter bakterien Bordetella bronchiseptica.Virus, som vanligvis først i bronkiene og tilrettelegge faste bakterier eller sopp et sted i luftveiene. For å avverge potensielle patogener, bør hunden være i god form.

Forebygging av kennelhoste: lite stress og gode forsvar

Stress og svake forsvar favorisere utvikling av sykdoms hunder veldig mye. Suntkosthold , en hundevennlig og regelmessig daglig rutine og en kjærlig behandling vil hjelpe hunden å være rundt være komfortabel og mindre utsatt for sykdommer.

Men ytre forhold kan sikre at et dyr kan lett bli infisert med kennelhoste. Disse inkluderer dårlig hygiene og ekstreme klimaforhold, for eksempel, veldig varmt eller veldig kaldt vær og høy luftfuktighet.

Vokt dere for «returpunkt» for hunder

Kennelhoste kan overføres via luftbårne dråper. Sannsynligheten for at en infisert firbente sykdommen overføres til andre, er meget høy. De bør derfor befengt hunder med sine kjæledyr å hindre snarere første unngå til de er godt nytt.

Uansett hvor hundene lever sammen i en veldig liten plass, for eksempel i ly eller i kenneler, er risikoen for smitte øker. Selv om det ikke alltid kan unngås, hunden, for eksempel i ferier, på et bord for å la du bør ta godt vare for å hindre at det er der fin ren og hygienisk og dyrene ser sunn. Du kan vaksinere kjæledyrene i god tid – det er best å snakke fra dyrlegen, hvis han mener det er nyttig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *