Kennel hoste hos hunder: Symptomer

Kennel hoste hos hunder: Symptomer

Kennelhoste er en svært smittsom sykdom hunder – jo tidligere du gjenkjenne symptomer og derfor kan isolere hunden fra andre, jo bedre . Så du kan gjenkjenne infeksjonen.

Symptomene på kennelhoste ofte forverres om natten - Bilde: Shutterstock / LRHelms

Hvis en hund har blitt smittet med kennelhoste, tar det vanligvis litt før symptomene opptrer for første gang. Opp til fire uker som kan være – med noen firbente venner signalene på infeksjonen er også tydelig sees tidligere.

Så du kan se kennelhoste

Som navnet på hunden sykdommen antyder s hoste er en av de mest åpenbare symptomer på en slik infeksjon. Dette er tørr, sterk, vedvarende og paroksysmal kan forekomme i en rekke situasjoner.

Generelt Det er påfallende at de firbente venner vil begynne å hoste når lett trykk på hans luftrøret, for eksempel ved å trekke forsiktig i kragen under en spasertur. Men erting hoste kan også forekomme i mellom, både under belastning så vel bare så ut av det blå. Spesielt om natten hunden begynner ofte å hoste. I tillegg kan du være i stand til å fortsatt se noen ledsagende symptomer hos hunden syk.

Mulige assosierte symptomer på sykdommen

Vanligvis opptrer hunder med kennelhoste, med unntak av hoste, helt normalt. De spiser, spille og handle stort sett ikke frastøtt. Det kan forekomme at hoste om natten, eller når drikkevann, forsterkes og forkjølelse eller feber forverrer sykdomsprosessen.

Ikke alltid symptomer på kennelhoste er helt unik. Hvis du mistenker infeksjon, bør du i alle fall en veterinær besøk, fordi hunden bør behandles så raskt som mulig dersom han faktisk er syk. I tillegg kjæledyret bør som best de kan isoleres fra andre firbente venner, for ikke å avsløre den sterke risikoen for infeksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *