Katter med gingivit Behandling

Behandling av gingival tenning oppstår hos katter til veterinæren - Bilde: Shutterstock / sematadesign

Når katter lider av gingivitt, består behandlingen av flere trinn: I en grundig studie, er omfanget av betennelse funnet før det er utkjempet, og forhindret en ny betennelse.

I veterinærkontroll er det først finne ut hvor mye betennelsen er, om det har allerede trukket følgetilstander med det, eller er kronisk. Alvorlighetsgraden av eventuelle følgeskader, må dermed truende sykdommer identifiseres og elimineres før det går til behandling.

Katter med gingivitt hos veterinæren

Når man studerer tennene av katter blir sjekket for tartar. Muligens er det nødvendig å undersøke katten i en sverte for virus. I avansert sykdom blir så oppdaget med en X-ray bilde, og i hvilken grad kjevebenet er allerede under angrep.

Hvis katten har tartar, er en profesjonell rengjøring gjort, fordi tartar er bakterier som forårsaker betennelse, jord. Således får dyret en bedøvelse, blir tennene renset og polert eventuelt til slutt, slik at ikke så raskt kan gi ny plakk og tannsten så.Eventuelle løse tenner må trekkes.

Behandling og forebygging av inflammasjon

For å behandle betennelse i tannkjøttet, er anti-inflammatoriske midler ofte gitt antibiotika. Selv homeopatisk behandling er noen ganger foreslått.

Hvis betennelsen er over, er det da å forhindre nye sykdommer, slik at problemet ikke i noe tilfelle blir kronisk. Tannhygiene er nå et viktig punkt på agendaen, i tillegg til spesiell mat, spesielle snacks og børsting bidra. Best av alt, gingivitt, en vanlig sykdom hos katter, unngå fra begynnelsen. Børsting, spesielle  kibble og periodiske besøk på veterinær hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *