Katten er haltende?

En skade er ofte den grunn, hvis katten er halt - Bilde: Shutterstock / Sergey Gerashchenko

En katt som halter kan ha blitt skadet. Imidlertid kan halte også være et symptom på en annen lidelse, for eksempel katteinfluensa. Hvis du ikke kan finne årsaken, bør du oppsøke veterinær besøk.

Observer at katten din er haltende, bør du undersøke påvirket labben forsiktig. Det kan være den svake Fellnase vondt mens du går eller en dristig hopp handling.

Hvis katten er haltende på grunn av skade

Sjekk om eventuelle fremmedlegemer som for eksempel klistremerker, torner, borr, steiner, glasskår eller glasskår har fanget opp i kattens pote. Fjern rusk forsiktig med pinsett, så langt som mulig og gi deg såret. Sitter objektet for mye eller har din Stubentiger gjenkjennelig sterke smerter, ta ham med til veterinæren bedre.

En annen mulighet til at katten halter, er et snittskader. En liten overfladisk kutt kan rengjøres, påfør krem med en spesiell sårtilheling salve for katter og koble til, da skaden leges igjen. Bleeds din feline venn, men eller hvis kuttet for dypt, her er også veterinær assistanse nødvendig. Dette gjelder også om pus er blødning på grunn av en brukket klo og halter, du kan ikke forstå årsaken eller om labben eller leddet er hovent og føles varmt.

Andre årsaker til halter katter

Bortsett fra skader også kan bie stikk eller andre insektsbitt og brannsår på potene for smerte omsorg, slik at katten blir halter. I milde tilfeller er det tilstrekkelig hvis du ren, sette noen krem og bli med i området. Ellers må veterinær gripe inn.

Du kan ekskludere alle disse årsakene, kan halte også være et symptom på leddgikt er eller artrose. Den smertefulle leddsykdom rammer ofte gamle katter, som da vanligvis fungerer helt svekket og sløv. I tillegg kan det være ledsaget av en slapp utløst av klamydia katteinfluensa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *