Katarakt hos hund: hva er det?

Katarakt hos hund: hva er det?

Katarakt er en sykdom som truer synet av hunden. Godt synlig er en melke dis på en eller begge hunder øyne. Hvordan skjer dette, kan du lese her.

Katarakt hos hund: Øyet Linsen er synlig tåkete - Bilde: Shutterstock / Joy Brown

Hundene sykdommen Cataract er også kjent som katarakt, og kan påvirke både unge og gamle quadruped. Den ellers klart øye linse av hunden ser ut i denne sykdommen plutselig melkeaktig og er betydelig tåkete.

Trussel mot synet av hunden

En klar Øyet Linsen er avgjørende for et godt syn hunden din. En frisk og gjennomsiktig linse er ansvarlig for lyset å bryte, slik at på nettverket verden danner en klart definert bilde. Så mye cloudier objektivet er så, jo verre er visjonen av hunden. Dette kan føre til en slik grad at han ser ingenting. For utviklingen av sykdommen, er det svært forskjellige årsaker.

Katarakt: Årsaker

Når en hund kommer inn i året, kan det være at katarakt som en bivirkning av aldringsprosessen skjer i seg. Men valper kan dessverre ta, fordi det i verste fall er sykdommen allerede medfødt. Noen raser er mer utsatt for øyesykdom enn andre.

Videre, som en følge av skader, betennelser, forgiftning eller sykdommer som kataraktdiabetes inntreffe. Uansett av hva det er utløst: Du kan, men må ikke påvirke både øyne og kan være sterkere enn den andre på det ene øyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *