Informasjon om helsen til Giant Schnauzer

Informasjon om helsen til Giant Schnauzer

I utgangspunktet er det Giant Schnauzer en robust og slitesterk hund. Bare ved sin imponerende størrelse, kan det også være utsatt for noen hundesykdommer. Hva er de, og hva som bør tas i den daglige omsorgen for firbente venn?

En hardfør hund: The Giant - Bilde: Shutterstock / mariait

The Giant Schnauzer er utstyrt som utendørs i all slags vær og med gode forsvar.Hvis det oppstår helseproblemer med ham gå disse, som med andre store hunder , ofte fra muskel- og skjelettsystemet fra.

HD og andre typiske problemer med store raser

Hofteleddsdysplasi (HD) er en typisk sykdom av store raser. Den smertefulle avvik i hoften skjer i tysk Shepherds, Labrador Retriever og Berner sennenhunder, for eksempel. Ikke fullt så ofte sykdommen er diagnostisert på Giant – Det kan likevel være nyttig for oppdretter å be om eventuelle arvelige forbelaster av syke med HD-foreldre. Du bør også sørge for at valpen ikke er for tungt belastede ledd i sin vekst og mate ham ansvarlig og balansert – selv overvektig belastningen på bein og kan fremme sykdommer som HD.

Bortsett fra denne sykdommen har en tendens til de store Schnauzer kne lidelser og generelle leddproblemer. Metabolske forstyrrelser som en aktiv skjoldbruskkjertel er også funnet litt mer vanlig i rasen.

Opprettholde Giant og holde sunn

Et sunt og balansert kosthold er en veldig god støtte for den generelle tilstanden til Giant Schnauzer. Hans idealvekt er – avhengig av størrelsen og sex – mellom 35 og 50 kilo, og han bør holde det med en god blanding av riktig kosthold og mosjon.

Den korrekte holdning er viktig for hundens helse. Den gigantiske er krevende, tar mye plass, sysselsetting, freewheeling og familie tilkobling for å holde seg rundt føles bra og sunn.

Vet besøk bør skje i alle misdannelser og regelmessige kontroller. Vaksinasjoner, deworming og kontroller parasitter er også svært viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *