Hypotyreose hos hunder: Symptomer

Hypotyreose hos hunder: Symptomer

En underactive skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) hos hunder er forbundet med sterke symptomer. Heldigvis sykdommen, hvis det ble bare anerkjent en gang for å håndtere ganske godt. I de fleste tilfeller de berørte hundene bli helt frisk igjen. Men hvor kommer skjoldbrusk aktivitet og hva de kan bli sett?

En konstant sliten hund kanskje lider av en lite aktiv skjoldbruskkjertelen - Bilde: Shutterstock / Bartek Lichocki

Sykdommen hos hunder oppstår når skjoldbrusk hormoner mangler. Dette den produserer i seg selv. Den skjoldbrusk er plassert på undersiden av halsen på begge sider av luftrøret. Betyr det ikke riktig, ikke oppstår nok hormoner, noe som påvirker hele metabolismen av kroppen: det er tregere. Som et resultat av hjertet bremser ned, mentale egenskaper er begrenset, og kroppstemperaturen synker.

En lite aktiv kan også være forårsaket av kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen eller mer sjelden av en svulst.

Vektøkning, tretthet: symptomer på hypotyreose

Du kan gjenkjenne sykdommen i hunden din til forskjellige symptomer. Eksternt, kan du merke en vektøkning og kulde intoleranse med en underactive skjoldbruskkjertelen. Av natur, vil hunden vises sliten.

Han kan også få hudproblemer som hårtap, endring i hudfarge eller hudinfeksjoner.Sjelden kommer internt lagt endringer i reproduksjons og nervesystemet.

Blodprøve for å diagnostisere

Som lider hennes lille elskling fra disse symptomene, er overgangen til en veterinærvedlagt. Thyroid hormon tyroksin, utstillingen i blodet og dermed oppdage om kjertelen fungerer godt. Eller det er kontrollert av hunden din en ultralyd av skjoldbruskkjertelen.

I prinsippet kan bli rammet av sykdommen hver hunderase. Men ifølge veterinærer spesielt raser golden retrievere og Doberman berørt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *