Hvordan gjenkjenne en loppe spytt allergi hos hunder

Hvordan gjenkjenne en loppe spytt allergi hos hunder

Et loppeangrep er for hunder en rundt ubehagelige ting – enda verre er det når de firbente lider av en loppe spytt allergi. Men som du kan se at de parasittene som forårsaker en allergisk reaksjon?

En loppe spytt allergi hos hunder er ledsaget blant annet av kløe - Bilde: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Som navnet tilsier, er hunden lider med denne hud problem tåler spytt av lopper. Hvis loppe spytt i kontakt med huden, utløser det forskjellige symptomer.

Loppespytt allergi: kløe og andre symptomer

Loppe spytt allergi kan få hunder i alle aldre – ofte, men det blir oppdaget på et tidlig alder for første gang. Spesielt påfallende er showet allergisymptomer i den bakre rygg og halen av hunden. Det skraper og renser infisert hund som gale og gnog huden der muligens også med tennene.

Hvem skyver pelsen fra hverandre, og huden under ser nøyaktig, er det kan sannsynligvis se hevelse og elveblest, som er i godt humør i løpet av de neste dagene og skorpe over. På grunn av den konstante kløe i hunden skrape så alvorlige at det kan føre til alvorlig hudirritasjon, skade og inflammasjon. Disse er ikke bare synlig, men kan ofte også av ømhet på ryggen – for eksempel når stryke – steder.

Forverring hvis ubehandlet

Hvis en tidlig behandling av loppeangrep og derfor allergisymptomer fra, gjør klokere åhårtap og fortykkelse av huden og forekommer betennelsen verre. Viktigere, kan hudforandringer og hårtap har andre årsaker, som en intoleranse overfor parasitter, for eksempel, en lidelse preget av hud sopp .

Men hvis du etter nøye undersøkelse med en loppe kam lopper som finnes i pelsen til din favoritt, er det allergi mot loppespytt på ganske nært. En tur til veterinær for nøyaktig diagnose og behandling er viktig. Hvilken behandling trinnene er nødvendig, kan du lese her:  loppeallergi: Hvordan kan du hjelpe hunden din .

Én kommentar til «Hvordan gjenkjenne en loppe spytt allergi hos hunder»

  1. Hvordan får hunden lopper på seg? Vi har to hunder. Ei veldig allergisk, men ikke den andre. Den som er allergisk reagerer på midd, loppespytt og trær. Hun klør så fælt da hun røyter, og har fått denne diagnosen etter at dyrlegen tok blodprøve. Spørsmålet mitt er: hvordan får hun loppespytt på seg? Har hun lopper?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *