Hvis katter har midd: Behandling

Behandlingen av midd aksepterer vanligvis veterinæren - Bilde: Shutterstock / Hasloo Gruppe Production Studio

Hvis du mistenker midd i katten din, bør du oppsøke veterinær for behandling.Etter at diagnosen vil han velge en behandlingsmetode som passer best katten din. Selv hjemme kan du gjøre mye.

Midd kan identifiseres blant annet skrape ofte befengt med dem katter og endringer i hud og hår oppstå: Lacklustre frakk, betent og sår, og spesielt hyppig skrape på ørene kan tyde på at katten din har midd.

Med midd mistenkt veterinæren

Først er veterinæren en nøyaktig diagnose, fordi hvis de – ofte ganske lignende symptomer – i midd, lopper eller andre parasitter forfaller, kan han best differensiere.Avhengig av intensiteten av angrep er kjæledyret ditt og all annen Fellnasen som bor i din husstand, behandlet med et medisinsk preparat som vanligvis brukes eksternt.

Eksempler er spot-on preparater, sjampo og pulver for katter. For valg av middel alder, helse og vekt på kjæledyret ditt spille en rolle.

Videre behandling og forebygging av angrep

Tennes ved å skrape eller forårsaket sår som behandler veterinæren disse, så kjæledyret føles komfortabel i bokstavelig raskt i huden hans. Et miljø spray er noen ganger gitt å ta med hjem, slik at de kunne behandle fersk rengjort utstyr og kan bidra til å beskytte mot en ny angrep.

Generelt gjelder det for en midd angrep for å ta sterkere virkemidler for å kunne forebygge reinfestation. Til slutt, er hver parasitt angrep en byrde på puss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *