Hvis katter er stadig rengjøring: Mulige årsaker

Når katter stelle seg selv overdrevent ha ulike årsaker - Bilde: Shutterstock / Pavel Sazonov

Hvis du oppdager at katten din plutselig dressing mye mer enn vanlig, noe som kan ha ulike årsaker. Nedenfor beskrives noen vanlige årsaker – også til medfølgende symptomer som du bør holde et våkent øye.

Selv en sunn katt kle opp mye og grundig – ta The Cleansing men plutselig overdreven, kan det være at bak det et helseproblem. Den Samtpfote virker da som besatt av rengjøring ritual og er avskrekket av ingenting om det.

Parasitter eller hud sopp som årsak

Hvis katten stadig slikker pelsen, er en av angrep med parasitter av de vanligste årsakene. Skrap katten din mye, hun er nervøs, irritabel og har muligens allerede sår på huden? Da kan det være at det av lopper eller midd er plaget. Selv ormer kan forårsake kløe, og dette igjen rundt at katten er stadig dressing. Soppinfeksjon i huden er akkurat som en parasitt infeksjon ofte forbundet med ekstra kløe. I tillegg ser den kattepels raggete og sløv. Den Stubentiger kan være hårtap lider, som vanligvis spiller på sirkulære områder.

Fysisk og psykisk lidelse

For overdrevet børsting ulike katt sykdommer kan være årsaken – katten er syk, men vanligvis kommer andre symptomer lagt til, for eksempel, tretthet eller tap av appetitt.Avklare slike symptomer alltid raskt med veterinær fra, for å finne ut om katten din lider av en stoffskiftesykdom, allergi eller annen lidelse.

Videre Stubentiger kan bringe mental lidelse uttrykt med overdreven børsting. En angstlidelse, stresset eller spenning, for eksempel etter en stor endring kan føre til at katten ute etter en måte å kanalisere det, nemlig overdreven grooming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *