Hvilke sykdommer er typisk for gamle katter?

Gamle katter trenger spesielt kjærlig omsorg - Bilde: Shutterstock / Budimir Jevtic

Vanligvis gamle katter litt tregere, roligere og kosete enn sine yngre kolleger.Det er også visse sykdommer, for Senior Fellnasen er spesielt sårbare. Men vanlige kontrollene og et tilpasset miljø kan rette katten lever veldig.

Bevegelsene ikke lenger falle så lett som før, alt går litt tregere – gamle katter er i endring gjennom årene, og er mer utsatt for sykdommer. Gå spesielt hengiven med fløyel-pawed Senior til og prøve å lette henne så mange daglige oppgaver.

Nyreproblemer og andre sykdommer

Gamle katter har ofte problemer med eksekutive funksjoner, spesielt kronisk nyresvikter ganske vanlig i eldre Fellnasen. Enkelte raser som siamesiske eller Maine Coonregnes som særlig sårbare for å få alderen nyreproblemer. Videre får gamle katter ofte hjerteproblemer som hjertemuskelsykdommer. I tillegg fordøyelsesproblemer som kanforstoppelse og forstoppelse gjøre for å gi eldre privaten tigre.

Metabolske sykdommer som diabetes og hormonelle lidelser somhyperparatyreoidisme er flere sykdommer som kan hente de senior katter. I tillegg er både artritt og osteoartritt, så vel som tannsykdom omsorg for smerte. Det er viktig at du går med den gamle katten heller oftere enn for sjelden til veterinær og utføres kontroller regelmessig. Når oppdages tidlig, kan de fleste klager med riktig mat, medisiner og andre tiltak være vellykket behandlet. Ikke alle sykdommer kan kureres, men progresjonen kan bli redusert og tilrettelagt.

Støtte Gamle Cats kjærlig

For å holde gamle katten kan tilbringe en fredelig pensjonisttilværelsen med deg, bør du gjøre det så hyggelig som mulig. Spør for eksempel klatring hjelpemidler før kattesand boksen og foran våre favorittsteder, hvis de ikke kan hoppe så godt. Godta sine små quirks som kan fremdeles være litt eksentrisk med alderen.

Gamle katter er vanligvis litt roligere og smoochy som babyer, du derfor å gi henne så mye oppmerksomhet og kos. Snakk med veterinæren om hva kostholdet Samtpfote nå gjør det bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *