Hva er spondylose i hunder?

Hva er spondylose i hunder?

Spondylose er rufsete forkalkninger på ryggen til hunden. De kan oppstå blant annet på grunn av slitasje og føre til ulike symptomer hos berørte dyr. 

Spondylose kan være svært smertefullt for hunden - Bilde: Shutterstock / J. Bicking

Årsakene til dannelsen av spondylose kan være medfødt hos hunder, men også oppstå fra dårlig holdning eller overbelastning, for eksempel. Inntil de første symptomene på muskel- og skjelettlidelse showet kan ta en stund.

Mulige symptomer på spondylose

Hunder som har spondylose i ryggraden er vanligvis plaget av smerter og kan ikke lenger være så fri til å bevege seg som normalt. Deres eiere kan da mer sannsynlig at hunden din rygg og bøyer uvanlig følsomme for berøring. Det kan være at kjæledyret plutselig halter eller er usikre. Problemer med å få opp eller følsomhet for kaldt og vått vær også forekomme.

Mistenkt for spondylose, og generelt, hvis du merker endringer i holdning eller bevegelse sekvens av hunden, et besøk til den burde veterinæren står på programmet så snart som mulig.

Behandling hos veterinæren

Hvis sykdommen er diagnostisert av en veterinær, kan legen vanligvis forsinke progresjon med medisiner. Avhengig av tilstanden til dyret, og smertestillende midler kan anvendes. I hverdagen er vanligvis annonsert fra nå av liten beskyttelse.  Klatring trapper og tung belastning, for eksempel, hundesport, bør unngås.

Jo tidligere behandlingen starter, jo bedre. Tilstanden til hunden kan forringes raskt i ubehandlet spondylose. Klemte nerver og pauser eller sprekker i bein broer kan forekomme. Videre spondylose med andre helseproblemer som kan leddgikt eller enherniated plate sammen, men ikke har det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *