Hunder med nyresvikt: Behandling

Hunder med nyresvikt: Behandling

Jo raskere en nyresvikt er oppdaget i hunden og veterinæren kan begynne behandling, jo bedre. Avhengig av om det er en kronisk eller akutt nyresvikt, behandlingsmetodene er forskjellige. 

Behandling av nyre aksepterer veterinæren - Bilde: Shutterstock / Dewayne Blomster

Mistanke om nyresvikt hos veterinæren ulike studiene er først gjort. For sikker diagnose kan, for eksempel, en CBC, urinanalyse, røntgen og ultralydbilder, vevsprøver, og prøvetaking av dyret tilhører. Hvis sykdommen er diagnostisert, er det viktig å finne ut hvor langt avansert det er og hva skaden er forårsaket av svakere fungerende nyre.

Akutt nyresvikt: Mulig behandling

Ved akutt nyresvikt, som ofte forårsaket av forgiftning, hypotermi, overoppheting eller infeksjonssykdommer, er årsaken til sykdommen først bekjempes og arbeidet til nyrene ved infusjoner og støtte medisiner, før dyret føler seg bedre og nyrer gjenoppta sin funksjon i seg selv igjen kan. I tillegg medikamenter til å behandle en mulig hypertensjon og mot ulike forbundet til symptomer som tap av appetitt kan benyttes.

Langsiktige tiltak i kronisk nyresvikt

Ved kronisk nyresvikt, er det viktig å finne langsiktige tiltak som de berørte pet forbedring kan anskaffes. Tiltakene i akutte tilfeller kan være lik de ovennevnte, blir den langsiktige ill dog da vanligvis konvertert til en spesiell diett, mengde og ingredienser som veterinæren angir nøyaktig.

Denne dietten skal normalt være i stand til å vare livet holder seg til et langt og lykkelig hundeliv lede en hund med nyresvikt. Noen ganger støttende medisiner eller agenter komme ut av homeopati brukes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *